61. EOQ Kongres 2017 - SUCCESS IN DIGITAL ERA - Quality as a key driver

EOQ Kongres 2017

 

 

Spoštovane gospe in gospodje,


Evropska organizacija za kakovost (EOQ) od leta 1956 vsako leto organizira kongres kakovosti, ki predstavlja odlično priložnost za nova spoznanja trendov kakovosti, z namenom biti boljši na poti do boljšega in končnim ciljem – biti odličen.

 

 KONGRESPonosni smo, da bo EOQ Kongres 2017 11. in 12. oktobra, potekal na Bledu, v soorganizaciji EOQ in Slovenskega združenja za kakovost in odličnost – SZKO. Bled bo torej za nekaj dni svetovna prestolnica kakovosti, saj je udeležbo že napovedalo preko 50 uglednih imen, ki delujejo v okviru International Academy for Quality in bodo dan po EOQ kongresu imeli na Bledu IAQ Quality Forum.


Na kongresu pričakujemo mnogo pomembnih in prepoznavnih posameznikov iz javnega ter privatnega sektorja, akademskega sveta in mnogih drugih mednarodnih organizacij, ki jim je kakovost in boljši svet imperativ in inspiracija.


To je odlična priložnost, da se srečate z njimi osebno in poslušate njihova predavanja, v katerih bodo predstavili najboljše praktične primere uspešnega poslovanja in delovanja ter spregovorili o novih trendih kakovosti.


Prepričani smo, da bo poleg inspiracije in razvoja socialnega kapitala, udeležba na konferenci tudi dobra vrednost za kotizacijo, saj po študiji CQI (Chartered Quality Institut) iz Velike Britanije velja, da se naložbe v programe, načela in orodja kakovosti povrnejo več kot 16 krat.

 

 PROGRAM

Delo na kongresu bo potekalo na plenarni in modulni način, s fokusom na teme:

 • Digitalna agenda in industrija 4.0;
 • Od kakovosti k odličnosti – modeli odličnosti;
 • Transformacija in obvladovanje sprememb;
 • Potrebne kompetence za vodenje kakovosti in kakovostno vodenje v digitalni dobi;
 • Standardi, programi in orodja kakovosti;
 • Informacijska podpora kakovosti;
 • Izzivi in kakovost delovanja na področju okolja in družbene odgovornosti;
 • Kakovost v krožnem gospodarstvu.
 
 PRAKTIČNI PRIMERI

Vse teme bodo obravnavane z dobrimi primeri in rešitvami v petih sektorjih:

 • Gospodarstvo - primeri dobrih praks iz avtomobilskega sektorja,
 • Mala in srednja podjetja,
 • Energetika,
 • Zdravstvo,
 • Javni sektor – državna uprava.

 OSNOVNE INFORMACIJE

Več informacij lahko najdete na spletni strani:


Dan pred kongresom bo priložnost za udeležbo na delavnicah kakovosti, ki jih bodo vodili predstavniki IAQ. Več o tem v reviji Kakovost in naslednji informaciji o kongresu v mesecu aprilu.


Vljudno vas vabimo, da si rezervirate čas in se nam pridružite v času od 10. do 12. oktobra 2017 na Bledu bodisi kot udeleženec(ka) ali kot predavatelj(ica).

 

 ODDAJA POVZETKOV

Na spletni strani lahko najdete poziv za oddajo povzetkov. Za slovenske avtorje velja, da lahko pripravijo tekste v slovenščini. Programski odbor bo pregledal vse prispevke in vas obvestil o uvrstitvi. V kolikor bo prispelo večje število domačih referatov, bomo 10. 10. 2017 organizirali poseben predkongresni program za slovenske udeležence v slovenščini. Najboljše prispevke pa uvrstili tudi v program EOQ kongresa. Avtorje teh prispevkov bomo povabili, da pripravijo tudi angleško verzijo.


EOQ Kongres 2017 je organiziran v sodelovanju med EOQ in SZKO in za slovenske udeležence predstavlja integracijo s SZKO konferenco kakovosti.


 REGISTRACIJA

Na spletni strani EOQ Congress 2017, lahko najdete tudi vse informacije o registraciji. V zadnjih letih je bila kotizacija za EOQ kongres preko 1.000 €, v Helsinkih celo 1.190 € oz. 1.390 €. Ker želimo omogočiti udeležbo na vsebinsko vrhunskem kongresu čim širšemu krogu posameznikov in organizacijam, smo za udeležence iz držav, članic EOQ znižali kotizacijo na 790 €. Za člane SZKO smo uspeli zagotoviti ugodno kotizacijo v višini 395 €.


Spoštovani, z veliko navdiha organiziramo prvič v zgodovini EOQ Kongres v Sloveniji. Je priznanje in obveza za kakovostno organizacijo in številno udeležbo. Upamo in želimo, da boste izkoristili to enkratno priložnost in prepoznali vrednost konference za vas osebno in okolje v katerem delujete.


S prijaznim pozdravom,


V imenu Organizacijskega odbora EOQ Kongresa 2017


Janez Benčina

Predsednik SZKO

Naročite se na strokovne članke in ostale dobrine

pogoji.

ANKETA ZA PREJEMNIKE ZNAKA SQ

Revija Kakovost - marec 2017

ANKETA ZA ČLANE 2017

Prijava na usposabljanje QM

Usposabljanje za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM (EAT)

Včlanjenje v SZKO